February 27, 2021

Si të parandaloni avullimin e syzeve kur vendosni maskë


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 162

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 163

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 164

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 165

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 166

Mjegullimi i syzeve gjatë kohës së vendosjes së maskave për mbrojtjen kundër transmetimit të Covivd-19 ka filluar të bëhet situatë e bezdisshme. Megjithatë, ekziston një metodë lidhur me zgjidhjen e këtij problemi, e cila do iu marrë hiç më shumë sesa një minut ose dy. Gjithçka që iu nevojitet janë uji dhe sapuni.Këshilla vjen nga revista mjekësore Annals of Royal College of Surgeons of England, me ndihmën e dy mjekëve.

1. Gjithmonë lani duart me ujë dhe sapun fillimisht

Mos harroni, pastrojini duart për 20 sekonda përpara gjithçkaje!

2. Lagini syzet me ujë, pastaj vendosni pak sapun në lente

Nuk ekziston ndonjë afat kohor për pastrimin e lenteve, prandaj sigurohuni që prekja ndaj tyre të jetë e butë dhe gjithpërfshirëse.

3. Lajini syzet me ujë të ngrohtë

Mos lini asnjë pjesë të syzeve pa larë!

4. Thajini lehtësisht ato me peshqir

Shmangni përdorimin e peshqirëve që mund të gërvishtin lentet e syzeve.

5. Problemi u zgjidh!, shkruan CNN.