February 24, 2021

PITALKA RAMAZANI


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 162

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 163

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 164

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 165

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 166

Përbërësit

Miell,
Maja,
Kripë,
Djathë ose gjizë,
Vezë,
Suxhuk,
Pak gjalpë.

Zihet brumi me miell,maja,kripë,sikurse brumi i bukëve të vogla mrume.

Ena vendoset në vend të ngrohtë që të vijë brumi dhe të dyfishohet për dy orë.

Nga brumi i përgaditur hidhet me lugë në tavolinë të përmillur,pastaj kuleçët ngjeshen sa mos të ngjitet brumi për duar.

Pitalkat hollohen,vendosen në pecetë të pastër dhe mbulohen që të qëndrojnë 20 min.

Vezët tunden,u shtohet djathi i troshitur dhe mëlmesa sipas dëshirës.

Pitalkat vendosen me kujdes në tepsi të nxehur dhe të përmillur.

Në mes hapen pak dhe nga masa e përgatitur e djathit,qiten nga dy-tri lugë,u hidhet susam ose farëza të zeza,pastaj futen për t’u pjekur në furrë të nxehtë me temperaturë 220 gradë C për 15