March 1, 2021
FUN

Mbajti tri vjet burg, lirohet pëllumbi që u “arrestua” për spiunazh


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 162

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 163

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 164

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 165

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 166

Policia indiane liroi ​​një pëllumb të Pakistanit pasi u mbajt në arrest për 3 vite, i dyshuar për spiunazh. Pëllumbi, i cili i përkiste një peshkatari pakistanez, që fluturonte mbi territorin e midis Pakistanit dhe Indisë, ishte kapur nga qytetarët indianë.


Pronari, i quajtur Habibulla, u kishte kërkuar indianëve që ta kthenin pëllumbin dhe të mos ia jepnin policisë.

Megjithatë, banorët e zonës u bënë dyshues për një seri numrash të shkruara në këmbët e pëllumbave, duke i konsideruar ata një mesazh të koduar të destinuar për luftëtarët islamistë pro-pakistanezë që vepronin në territorin e diskutueshëm midis Pakistanit dhe Indisë.

Pronari, megjithatë, gjithmonë ka pohuar se pëllumbi i tij ka marrë pjesë në gara dhe numrat ishin numri i celularit të tij për të telefonuar në rast emergjente. Tani policia ka liruar pëllumbin, në paraburgim që nga tetori i vitit 2016, duke e liruar kështu nga akuza për spiunazh.