March 1, 2021

Maskat e mençura që ndriçojnë në momentin që detektohet koronavirusi


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 162

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 163

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 164

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 165

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 166

Kontrollimi i temperatures ishte një ndër mënyrat e detektimit të koronavirusit.


Është e mundur që një person që është i infektuar ka shpërndarë virusin tek personat e tjerë, në momentin që rezultatet e tyre kanë dal, por shumë raste kanë rezultuar negative dhe pozitive false.

Maska e mençur e COVID-19

Që nga viti 2014, janë bërë zhvillime teknologjike që mund të testojnë dhe detektojnë infeksionin e sëmundjeve në kohë reale.

Kjo teknologji është në formë maske për fytyrën që do të ndriçojë kur personi që e vendos është i infektuar me virus, shkruan healthy life house.

Sensorët mund të detektojnë viruset si:

Virusi Zika
Sarsi
Fruthi
Nili perëndimor
Hepatitis C
Influenza
Tani maska mund të detektojë edhe COVID-19.

Virusi mund të detektohet në bazë të dritës duke përdorur diçka që quhet fluorometer, që tregon se a po ndriçon maska apo jo.

Të mirat e kësaj maske

Maska e mençur lejon njerëzit që të kenë një test në kohë reale për koronavirusin nga shtëpia apo puna. Lejojnë secilin që të tentohet gjatë ditës, dhe nuk ka nevojë që të prisni për shfaqjen e simptomave apo të prisni për rezultatet për ditë me radhë.

Kjo ju ndihmon që të kontrolloni më shpejtë gjendjen tuaj dhe të kontrolloni virusin tej ju apo edhe tek personat e tjerë.