“Duke dhënë deklarata mbi pranimin e prokurorëve dhe gjyqtarëve serbë në gjyqësinë krahinore, parimet e sundimit të ligjit dhe qasja në drejtësinë e të gjithë qytetarëve të Serbisë që jetojnë në krahinën jugore serbe janë forcuar”, tha ajo në një deklaratë me shkrim, transmeton Klan Kosova.

42 gjyqtarë dhe 14 prokurorë serbë janë dekretuar gjatë ditës nga presidenti i vendit, Hashim Thaçi.

Me aktin e betimit, është bërë edhe zbatimi i plotë i Marrëveshjes për Drejtësi të arritur në Bruksel, më 10 shkurt të vitit 2015.