Këta fshatarë nga Afrika ju mahnitin me artin e shtëpive të tyre (Foto)


Këta fshatarë nga Afrika ju mahnitin me artin e shtëpive të tyre (Foto)

Burkina Faso në Afrikën Perëndimore nuk është e njohur si një zonë e frekuentuar shumë nga turistët.

Megjithatë në këtë zonë është i vendosur një fshat i mrekullueshëm rreth 1.2 hektar.

Fshati kryesisht e mban vetën të izoluar dhe të mbyllur nga të jashtmit.

Kjo ndodhë kryesisht për shkak të konservatorizmit dhe integritetit të strukturave për të mbrojtur traditat lokale.

Ka interesim për ta zhvilluar këtë vend si një zonë turizmi për të gjeneruar resurse ekonomike për konservim, por ky është një proces mjaft delikat.