Po Shfletoni tek: EKONOMIA

BELSHI, QYTEZA MES LIQENEVE QË PO THITH TURISTË

BELSHI, QYTEZA MES LIQENEVE QË PO THITH TURISTË

Bukuria e kësaj zone shtyu Rilindasin Sami Frashëri të mendonte për ta bërë kryeqytet. I njohur ndryshe si qyteza e liqeneve dhe i pozicionuar në pllajën më të madhe, atë të Dumresë. Ky...
LLUKA DHE BAHTIRI DISKUTOJNË PËR PROBLEMET NË TREPÇË

LLUKA DHE BAHTIRI DISKUTOJNË PËR PROBLEMET NË TREPÇË

Trepça do të bëhet lokomotivë e zhvillimit ekonomik, punësimit dhe rritjes së eksportit në vend. Ky është synimi i ministrit të ri të Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, i cili ka vendosur...
HAMZA KËRKON NDIHMËN E BB PËR ENERGJINË

HAMZA KËRKON NDIHMËN E BB PËR ENERGJINË

Ministri i Financave, Bedri Hamza ka pritur sot në takim shefin e Bankës Botërore në Kosovë, Marco Mantovanelli, ku diskutuan për vazhdimin e bashkëpunimit, në veçanti për implementimin e...
MBRETËRIA E BASHKUAR VAZHDON PËRKRAHJEN NDAJ DOGANËS SË KOSOVËS

MBRETËRIA E BASHKUAR VAZHDON PËRKRAHJEN NDAJ DOGANËS SË KOSOVËS

Doganën e Kosovës e kanë vizituar Simon McDonald si dhe ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë Ruairí O`Connell. McDonald është takuar me drejtorin e Përgjithshëm Bahri Berisha...
SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS PARTNER KYÇ PËR ZHVILLIMIN E KOSOVËS

SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS PARTNER KYÇ PËR ZHVILLIMIN E KOSOVËS

Ministri i Financave Bedri Hamza ka pritur sot në takim ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë Greg Delawie, ku diskutuan për bashkëpunimin ndërmjet Kosovës dhe Shteteve...
KOLLÇAKU: MASAT JANË MIRËPRITUR, SIGURIA E FËMIJËVE ËSHTË PRIMARE

KOLLÇAKU: MASAT JANË MIRËPRITUR, SIGURIA E FËMIJËVE ËSHTË PRIMARE

Bashkëpunimi midis institucioneve për të garantuar sigurinë e fëmijëve në shkolla është mirëpritur nga institucionet arsimore . Në një intervistë për televizionin SCAN, Drejtoresha e ...
ITALI, PRODHIMI INDUSTRIAL DHE BESIMI NË RRITJE TË NDJESHME

ITALI, PRODHIMI INDUSTRIAL DHE BESIMI NË RRITJE TË NDJESHME

Prodhimi industrial në Itali është regjistruar në rritje gjatë Korrikut të këtij viti, me 4.4% në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar dhe me vetëm 0.1% në krahasim me muajin...
BEDRI HAMZA JEP DORËHEQJE NGA POZITA E GUVERNATORIT TË BQK-SË

BEDRI HAMZA JEP DORËHEQJE NGA POZITA E GUVERNATORIT TË BQK-SË

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Bedri Hamza, ka dhënë dorëheqje nga pozita e këtij institucioni, pasi që ai është votuar dje në Kuvendin e Kosovës për Ministër të...
KROCIERET “NDEZIN MOTORËT” DREJT SHQIPËRISË

KROCIERET “NDEZIN MOTORËT” DREJT SHQIPËRISË

Potenciali i Shqipërisë si një destinacion i ri në Mesdhe ka qenë në vëmendjen e të gjitha kompanive të mëdha që operojnë në këtë sektor gjatë megaeventit të përvitshëm në...
NË SHQIPËRI 3100 PERSONA “HUMBËN SHTËPITË” NË 2016, SHKAK FATKEQËSITË

NË SHQIPËRI 3100 PERSONA “HUMBËN SHTËPITË” NË 2016, SHKAK FATKEQËSITË

Individët mund të ndryshojnë vendbanimin e tyre për arsye nga më të ndryshmet që nisin nga fatkeqësitë natyrore e deri tek rastet ekstreme të konflikteve dhe luftës. Në Shqipëri, të...