January 26, 2021

Fjalitë që ndihmojnë të jetosh me optimizëm


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 162

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 163

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 164

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 165

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 166

Menaxhimi i emocioneve negative nuk është gjithmonë i lehtë. Askush nuk na mësoi se si ta bënim atë.

Në fakt, ne synojmë të bëjmë vetëkuptim, të krahasojmë veten me të tjerët dhe mbi të gjitha, të mos marrim përgjegjësi për atë që ndiejmë. Frazat që na ndihmojnë të jetojmë me optimizëm, janë si një frymë e ajrit të freskët në një pasdite të nxehtë vere.

Është e vërtetë se kur kemi një ditë të keqe, gjëja e fundit që duam është që dikush të na trullos me listat e të gjitha gjërave të mira në jetë. Ne preferojmë të mbyllemi në shtëpi, të qëndrojmë në shtrat dhe të mendojmë për gjithçka që kalon në mendjes tonë, pa e ditur se e vetmja gjë që kemi është të zhytemi në një vorbull autodestruktive.

Ka mijëra gjëra për të cilat duhet të jesh mirënjohës. Ne nuk jemi të vetmit që kalojmë kohë të vështira. Gjithkush përballet me probleme, madje edhe njerëzit e famshëm që admirojmë kaq shumë. Ata gjithashtu janë përballur me mijëra pengesa dhe madje edhe nëse kanë dështuar, ata nuk kanë humbur besimin. Njohja pak më shumë për historinë e tyre mund të na bëjë të kuptojmë se ndoshta nuk jemi aq të ndryshëm.

Fraza për të jetuar me optimizëm:

Vlera e shpresës dhe besimit

“Optimizmi është besimi që çon drejt arritjeve. Asgjë nuk mund të bëhet pa shpresë ose besim “. -Helen Keller

Aktivistja dhe shkrimtarja Helen Keller kishte një jetë shumë të komplikuar. Për shkak të një meningjiti nëntë mujor ajo mbeti e shurdhër dhe e verbër. Gjithë fëmijëria e saj ishte një grumbull zemërimi, dhimbjeje dhe konfuzioni. Për fat të mirë, ajo mori ndihmën e Anne Sullivan, një mësuese e verbër që e mësoi atë për të komunikuar saktë duke shkruar disa fjalë me dorën e saj.

Falë saj, Helena mësoi të lexonte dhe të bëhej një grua e re e kulturuar dhe e afirmuar. Ajo ishte një nga feministet e para të famshme që luftoi gjithë jetën e saj për të njohur të drejtat e pakicave. Askush më mirë se ajo mund të na ofrojë një nga frazat më të mira për të jetuar me optimizëm.

2. Ne të gjithë mund ta zgjedhim fatin tonë

“Optimistët kanë të drejtë. Gjithashtu dhe pesimistët. Është në dorën tënde që të zgjedhësh se cili nga të dy qeniet do të jesh. ” -Harvey Mackay-

Jeta ka një mori perspektivash. Varet nga ne që të zgjedhim se cilën duhet të adoptojmë për të vëzhguar botën. Sidoqoftë, nuk mjafton vetëm të zgjedhim se si të shkojmë, edhe ne duhet të përgatitemi për ta bërë këtë.

Pjesa më e madhe e suksesit tonë bazohet në mënyrën tonë të trajtimit të jetës. Ju duhet të merrni shumë të shtëna përpara se të arrini qëllimet e dëshiruara. Për këtë arsye këmbëngulja dhe përpjekja janë dy aleatë të mëdhenj për të arritur sukses në projektet tona.

3. Asgjë nuk është e pamundur në këtë jetë

“E pamundur: është një fjalë që gjendet vetëm në fjalorin e hidhur.” -Napoleone Bonaparte-

Njeriu që arriti të pushtonte gjysmën e botës është autori i kësaj fjalie të guximshme dhe jashtëzakonisht optimiste. E pamundura është vetëm në mendjen tonë. Çështja kryesore është të menaxhojmë mendimet tona të përqendrohemi në atë që duam të arrijmë. Opsioni nuk është të japë vështirësi dhe pengesa, por të vazhdojë pavarësisht nga çdo gjë.

4. Nuk duhet t’i harrojmë qëllimet tona

“Kushdo që nuk ka sukses në ëndrrat e tij, nuk do të ketë sukses kur të zgjohet”. -Irish proverb-

Ky proverb irlandez na nxit të jemi krijues. Ëndërrimi dhe përcaktimi i qëllimeve është thelbësor për të ecur në jetë. Ne nuk duhet të biem prapa konformizmit dhe rutinës, ne gjithmonë duhet t’i mbajmë idetë tona.

Ata që e ndalojnë këtë, përfundojnë duke vuajtur pasoja negative në një nivel psikologjik dhe fizik. Nuk duhet të vendosni limite në ëndrrat tuaja më të dëshiruara!

5. Asnjëherë mos hiqni dorë, edhe nëse gjërat shkojnë keq

“Kam versionin tim të optimizmit. Nëse nuk mund të kaloj një derë, unë do të kaloj një derë tjetër ose do të ndërtoj një derë tjetër “. -Tagore-

Filozofi i Bengalit dhe poeti Tagore ka qenë gjithmonë i njohur për reflektimet e tij të kujdesshme. Atij i përket një prej fjalëve më të përdorura për të jetuar me optimizëm. Nëse jeta ju mohon diçka që dëshironi, mos e humbni shpresën. Mund të mos jetë koha apo mënyra e duhur për ta marrë atë.

Ne duhet të jemi fleksibël dhe të kemi një mendje të hapur ndaj alternativave të tjera. Nëse dorëzohemi në pengesën e parë, bëjmë një gabim serioz që do të zhgënjehemi në të ardhmen sepse çdo vështirësi na mëson si të përmirësohemi.

6. Optimizmi ndryshon mënyrën se si shohim dhe përballemi me jetën

“Një pesimist sheh vështirësinë në çdo rast; një optimist sheh mundësinë në çdo vështirësi. ” -Winston Churchill-

Duke iu kushtuar vëmendje gjërave të bukura që na ofron jeta, rekomandohet shumë, edhe nëse është gjithnjë e më e lehtë të përqendrohemi në aspektet negative, sepse ne jemi mësuar me të. Asnjë nga drejtuesit e historisë nuk e ka lejuar veten të mendojë të heqë dorë.

Winston Churchill ishte një nga më të famshmit. Lufta e tij kundër regjimit të Hitlerit e bëri të famshëm dhe e ktheu atë në një kryeministër të ashpër. Sot trashëgimia e tij është e njohur në mbarë botën.

Ju e dini, ne të gjithë kemi ditë të këqija, ato në të cilat thjesht duam të mos dalim kurrë nga shtrati. Përkundër kësaj, çelësi është gjetja e forcës për të kapërcyer veten dhe për të vazhduar luftën. Sepse nuk ka hero më të madh se ai i cili, përkundër vështirësive, përballet me to.