March 6, 2021

Fenomeni i këngës “Ty Gjilan”, – himn gati i secilit qytet


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 162

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 163

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 164

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 165

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 166

“Ty Gjilan” është një këngë e re, e shtuar kohët e fundit në arkivin e këngëve të kënduara nga këngëtari Burim Emini.


Fenomeni i kësaj kënge u rikrijua dhe u shndërrua në himn për shumë qytete si Prishtina, Klina, Dardana, Ferizaj, Presheva, Istogu, Podujeva, Prizreni, Lipjani etj., shkruan Reporteri.net.

‘Coveri’ i kësaj kënge iu kushtua edhe Kosovës me titullin “Ty Kosovë” të kënduar nga Arian Palokaj.

Ndonëse u rikrijua shumë herë, këtë këngë së pari e këndoi këngëtari Burim Emini i cili ia kushtoi atë qytetit të Gjilanit dhe kjo tregohet në secilën nga tekstet e artistëve që e kënduan atë për qytetet tjera.

Më poshtë mund t’i dëgjoni këngët për qytetet e ndryshme:

/Reporteri.net/