January 21, 2021

Distanca 2 metra në aeroplan u shkakton humbje miliona euro në orë kompanive të fluturimeve


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 162

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 163

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 164

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 165

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 166

Masat në distancë fizike të vendosura për të parandaluar përhapjen e koronavirusit do të jenë të vështira për t’u zbatuar në aeroplan, thonë linjat ajrore evropiane.


Kjo u njoftua në një kohë kur linjat ajrore dhe qeveritë në të gjithë botën po mendojnë se si të sjellin aeroplanët përsëri në qiell, shkruan portali me seli në Bruksel Euroactiv.

Pandemia e Covid-19 ka zbarkuar shumë aeroplan, dhe linjat ajrore përpiqen të mos fundosen ndërsa shpenzojnë rezerva të parave.

Ministrat e transportit të BE-së kanë planifikuar të zhvillojnë sot një video-konferencë për të diskutuar vazhdimin e shërbimit, me Komisionin Evropian të përgatisë një strategji për këtë, për të cilën ata shpresojnë se do të dalë në mes të majit.

Disa kompani tashmë kanë prezantuar masa të caktuara, siç është heqja e ulëseve të mesme në fluturime individuale dhe mbajtja e detyrueshme e maskave.

Sidoqoftë, linjat ajrore të mëdha, përfshirë Air France – KLM, Lufthansa dhe IAG Group, janë të kujdesshme në lidhje me udhëzimin e shpallur, dhe në një letër dërguar ministrave nga grupi i industrisë A4E kanë insistuar se “distancimi shoqëror nuk është i nevojshëm ose i qëndrueshëm në aeroplan”.

“Masat dhe rregulloret duhet të jenë proporcionale dhe të pasqyrojnë nivele reale të rrezikut”, thuhet në letër, si dhe qasja e pasagjerëve në pajisjet mbrojtëse personale, të tilla si maska, për t’u garantuar.

Në letër thuhet gjithashtu se çdo masë e marrë për të parandaluar përhapjen e koronavirusit duhet të jetë e përkohshme dhe e pagueshme nga shteti, ndërsa masat parandaluese, siç janë matjet e temperaturës, duhet të kryhen vetëm nga një person i kualifikuar.

Për momentin shqetësimi më i madh i linjave ajrore është kostoja, dhe kështu Lufthansa thotë se është në humbje prej një milion eurosh në orë.

Shefi ekzekutiv i RyanAir Michael O’Leary kohët e fundit tha se kompania e tij nuk do të vazhdojë operacionin nëse hiqet ulësja e mesme, duke theksuar se ajo do të shkatërronte linjën ajrore irlandeze.

Sipas profesionistëve të shëndetit, pasagjerët duhet të mbajnë një distancë prej dy metrash, megjithatë, duke pasur parasysh madhësinë e kabinave moderne të avionëve, afërsisht shtatë ulëse duhet të ndahen për një pasagjer për të lejuar hapësirë të mjaftueshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *