March 2, 2021

Ky është lajm i keq për adhuruesit e kafes, e cila përgatitet në xhezve


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 162

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 163

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 164

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 165

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/odalotit/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-post-author/includes/awpa-functions.php on line 166
  • Ky është lajm i keq për adhuruesit e kafes, e cila përgatitet në xhezve
  • Në hulumtimin i cili është publikuar në revistën European Journal of Preventive Cardiology, thuhet që kafja e pafiltruar përmban substanca të cilat rrisin kolesterinën në gjak, transmeton Telegrafi.
  • Filtrat eliminojnë substancat nga kafja të cilat rrisin nivelin e kolesterinës, ndërsa vetvetiu e zvogëlojnë rrezikun nga sulmet në zemër dhe sëmundjen e hershme – thotë Prof. Dag Thelle, autor në Degën e Shëndetit Publik të Universitetit të Gothenburgut, Suedi.
  • – Studimi ynë ofron fakte bindëse mbi lidhjen midis metodës së përgatitjes së kafes, sulmit në zemër dhe jetës së gjatë – thotë Thelle.
  • Ky është lajm i keq për adhuruesit e kafes, por edhe për adhuruesit e kafes së fortë turke, e cila përgatitet në xhezve.
  • Zierja e kafes apo përdorimi i presës për kafe në të vërtetë mund të rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës.